Zo ga je goed voorbereid het vliegtuig in tijdens Corona

Je gaat bijna op vakantie maar hoe ga je goed voorbereid het vliegtuig in? GOGO heeft een aantal tips voor je op een rijtje gezet om je vliegreis zo relaxt en veilig mogelijk door te komen:

Online inchecken
Zorg dat je van te voren online incheckt. Op deze manier hoef je de machines op het vliegveld niet aan te raken om je boardingpass uit te printen en minimaliseer je het contact met het personeel. Veiliger voor jou en het personeel!

Maatregelen luchthavens
De vliegvelden hebben verschillende maatregelen genomen. Zo dragen securitymedewerkers handschoenen en wordt er extra schoongemaakt. Ook zijn er op veel plekken tape of afscheidingslint aangebracht om 1,5 meter afstand te kunnen houden. En balies zijn voorzien van plastic beschermingsmateriaal.

Douane
Zorg dat de douane je niet hoeft te helpen je spullen op de juiste manier in de bakken te stoppen tijdens de controle. Zorg dat je je laptop en vloeibare producten boven op hebt liggen in je handbagage, zodat je die snel en makkelijk in een aparte bak kunt leggen en het personeel niet jouw spullen moet doorzoeken of scheiden. Vergeet niet dat vloeistoffen tot 100 ml zijn toegestaan in je handbagage.

Mondkapje
Het dragen van een mondkapje is verplicht in het vliegtuig. Ga je met het openbaar vervoer naar de luchthaven? Dan moet je hier ook een mondkapje dragen. Zorg dus dat je voldoende mondkapjes bij je hebt!

Neem drinken en eten mee
De catering in de vliegtuigen is teruggeschroefd of zelfs niet beschikbaar. Zorg dus dat je drinken en eten meeneemt voor in het vliegtuig stapt. Let wel op de 100ml regeling van de douane. Achter de douane kan je drinken kopen in de winkels.

Ga thuis naar de WC
Vergeet niet voor je thuis weggaat naar de wc te gaan. Zo min mogelijk contact is natuurlijk het beste! Je kunt op de luchthaven en in het vliegtuig naar de wc maar neem dan desinfecterende doekjes mee.

Handen wassen
Je moet je handen geregeld wassen als je gaat vliegen. Was je handen met water en zeep voor minimaal 20 seconden. Hoe vaker hoe beter. Onze tip: neem kleine flesjes handgel mee (onder de 100ml). Probeer ook zo min mogelijk aan je gezicht te komen. Als je moet niezen of hoesten, doe dit dan in je elleboog en zo ver mogelijk van anderen vandaan.

Afstand houden
Zorg dat je tijdens je reis naar, maar ook op het vliegveld genoeg afstand houdt van andere reizigers en het personeel. 

Betaal contactloos
Koop je iets op de luchthaven op in het vliegtuig? Betaal dan zoveel mogelijk contactloos.

Gebruik je mobiele boardingpass bij de gate
Zodra je aan boord mag, scan dan zelf je boardingpass op je telefoon. Zo hoeft de medewerker van de luchtvaartmaatschappij jou of je boardingpass niet aan te raken.

Maatregelen op de bestemmingen
Check voor je vertrekt hier de Corona maatregelen op je bestemming.

Chatter