TO DO – Zakynthos

Kalimera! Laganas, op het Griekse eiland Zakynthos is dé place to go met je squad! De bestemming waar de zon al-tijd schijnt, waar de mensen altijd vrolijk zijn en waar je direct aan het water kunt eten in de gezelligste restaurantjes!

Zin om even te chillen? De hagelwitte stranden en azuurblauwe zee met zijn caretta-caretta schildpadden zijn er klaar voor om door jou ontdekt te worden.

BEACH LIFE!

Zakynthos - Stranden
  • SHIPWRECK BEACH
    In een baai, omringd door ruige kalksteenkliffen en azuurblauw water ligt het meest gefotografeerde zandstrand van Zakynthos: Shipwreck Beach. Het hagelwitte zand steekt nog witter af tegen het felblauwe water. Het aangespoelde scheepswrak in het midden van het strand trekt direct je aandacht. Als je er toch bent zorg dat je het uitkijkpunt niet mist voor je mooiste vakantiefoto’s. Perfect daytrip!
  • LAGANAS
    Laganas ligt aan een 9 kilometer lange baai. Niet zo gek dus dat dit strand erg populair is. Met allerlei bars, restaurants en ligbedjes kom je op dit strand niets tekort. Extra bijzonder is dat de baai van Laganas voor een groot deel beschermd natuurgebied is, omdat de Caretta-Caretta schildpad hier zijn nestjes maakt. Je hebt dan ook een grote kans om deze vrolijke eilandbewoner tegen te komen met snorkelen.
  • BANANA BEACH
    Banana Beach is de place to be als je van watersporten houdt. Leef je uit op en in het azuurblauwe water van dit langste strand van Zakynthos. Of het nu om een banana ride gaat, waterskiën, jetskiën, parasailing of kanoën, je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt hier aangeboden. Waar waag jij je aan?! Bezoek ’s avonds een van de beachclubs met loungemuziek en waar je regelmatig vette optredens van (inter)nationale DJ’s kunt meepakken.

FOOD & DRINKS

  • COCKTAIL NIGHT
    Drink de lekkerste cocktails aan het strand bij Cool Peppers. Happie eten erbij en je bent weer helemaal ready to party. Vooral de spareribs zijn een aanrader.
  • DINNER AT THE BEACH
    Mambo beach is een gezellig en goed betaalbaar restaurant gelegen aan het eind van de mainstreet. Extra leuk; het restaurant heeft een Nederlandse eigenaar. Tijdens de schemering heb je kans om de kopjes van de schildpadden boven water te zien. Hoe leuk?!
  • EET FRIKANIA
    Nee, geen frikandel maar Frikania, een typisch Zakynthisch nagerecht gemaakt van toast, gedrenkt in suikersiroop met een laagje vanillecréme en slagroom. Yummmm!
  • TRADITIONELE GRIEKSE GERECHTEN
    De Grieken weten wat lekker eten is. Een aantal heerlijke klassiekers die je moet proeven: Griekse Salade, Pita Gyros, Moussaka, Tzatziki, Spanakopita, Dolmadakia en voor de vleesliefhebbers de heerlijke mixed grill! Typisch Grieks eet je bij Restaurant Panos. Iedere dag hebben ze een dagmenu voor een mooi prijsje.
  • HIGH QUALITY FASTFOOD
    Hoge kwaliteit fastfood? Klinkt als heaven. Bij BJ’s eet de lekkerste burgers, burrito’s, pizza’s en milkshakes.

THINGS TO DO..

GA MEE OP BEACHDAY
Het prachtige eiland vanaf het exclusieve strand bekijken en tegelijkertijd bruin bakken. No worries, alleen maar chillen in de zon! Voor de echte rebellen onder ons, liggen de flying fish en de banaan klaar!
CAMEO ISLAND
Cameo island is een piepklein eilandje ontstaan na een aardbeving in de 17e eeuw. Het eiland is bereikbaar via een lange houten brug. Let op je moet wel €5,- entree betalen.
SPOT HET WERELDBEROEMDE SHIPWRECK
In een baai, omringd door ruige kalksteenkliffen en azuurblauw water ligt het meest gefotografeerde zandstrand van Zakynthos: Shipwreck Beach. Het hagelwitte zand steekt nog witter af tegen het felblauwe water. Het aangespoelde scheepswrak in het midden van het strand trekt direct je aandacht. Als je hier bent zorg dan dat je het uitkijkpunt niet mist voor je mooiste vakantiefoto’s. Perfect daytrip!
STRANDWANDELING
Maak een strandwandeling langs de vele strand restaurantjes en drink een fancy
cocktail bij Cool Peppers aan het strand.
Zakynthos - TO DO
SPOT DE CARETTA-CARETTA SCHILDPADDEN
Vaar op je eigen bootje naar Marathonisi Island tijdens de Seasafari. Marathonisi is een klein eilandje ten zuiden van Zakynthos, in de baai van Laganas. Het eiland wordt ook ‘schildpaddeneiland’ genoemd. Op het zandstrand komen in de zomernachten de schilpadden hun eieren leggen. Aan de andere kant van het eiland vind je mooie grotten waar je kunt zwemmen.
ONTDEK HET EILAND
Ontdek dit veelzijdige eiland op eigen gelegenheid, buiten de 3 km lange barstreet is er een overvloed aan insta hotspots in de ruige natuur.
Chatter