TO DO – Chersonissos

Wat te doen in Chersonissos? Vervelen ga je je in iedergeval niet want dit prachtige eiland heeft alle ingrediënten voor een perfecte vakantie! Met de GOGO activiteiten pak jij het beste mee van Chersonissos! Het relaxen wisselen we moeiteloos af met de allerdikste activiteiten. Het uitgaan in chersonissos is oneindig, geniet van een Griekse avond met heerlijke mezes, relax in de zon op het prachtige stranden van Kreta en wil jij nou meer zien van het eiland ga dan mee op onze jeepsafari!

BEACH LIFE!

Chersonissos - stranden
  • PREVELI BEACH
    Helderblauw zeewater aan de voet van de Preveli kloof. Om bij dit te gekke strand te komen loop je via een steile afdaling naar beneden met een AMAZING view over de baai. Onderweg loop je langs kleine watervallen en een stromende rivier. Na 15 minuten wandelen kan jij chillen onder een palmboom bij dit te chille strand.
  • MALIA BEACH
    The beach is calling! Malia beach is een prachtig zandstrand van 700 meter breed. YASS! Je bereikt het strand via de mainstreet van Malia. Een bezoekje aan de Dolphin Bar, een toffe strandbar met Nederlandse eigenaren, mag natuurlijk niet ontbreken. Voor een lekker hapje en drankje, ligbedje en parasol ben je hier op de juiste plek. 
  • BALOS BEACH
    Helderblauw water tussen de ruige rotsen en een wit strand met een roze gloed, do we need to say more? Balos Beach is helemaal Instagram proof! Met het heerlijke warme & ondiepe zeewater is het een verborgen paradijsje! Balos Beach kun je vinden in het noordwesten van Kreta.

FOOD & DRINKS!

  • OLD TOWN CHERSO
    Oud Chersonissos is het best bewaarde geheim van Kreta. Bij Sofa’s Taverne kun je terecht voor Griekse gezelligheid, livemuziek en heeerlijk eten.
  • TAPAS OP Z’N GRIEKS
    Mezes zijn typisch Griekse hapjes, en een echte aanrader om te delen met je matties bij Restaurant Mythos.
  • OP Z’N NEDERLANDS
    Lekkere Hollandse trek? Dan kun je terecht bij Hoek van Holland en Friet van Piet. Broodjes, hamburgers, tosti’s, smoothies, bitterballen, kaassouffles, milkshakes en frikandellen vind je hier allemaal. Tip: Friet van Piet bezorgd ook nog eens op het strand!
  • SAGANAKI
    Voor de foodies; de Griekse lekkernij Saganaki (feta met honing) is een must-eat in Chersonissos. Bestel er gelijk een fruity fruitshake bij voor een shot aan vitamines.

THINGS TO DO..

JEEPSAFARI
Jump in die 4-wheel drive om vervolgens met wapperende haren Kreta door te scheuren. Spoel het stof van je af in het frisse water tijdens een van de stops en laat die typisch Griekse lunch je goed smaken.
BOULEVARD
De place to be tijdens jouw vakantie; de 7 kilometer lange boulevard van Chersonissos.  Op de boulevard en in de gezellige zijstraatjes kan je heerlijk eten en vind je verschillende uitgaansgelegenheden.
ACQUA PLUS WATERPARK
Vergeet al je zorgen in dit vette waterpark. Pak iedere glijbaan onder de Griekse zon! Life is good! Glijden maarrrr! Ga jij met een opblaasband van de halfpipe, plons je in het water vanuit de trechter of chill jij ‘em in de lazy river? 
GRIEKSE AVOND
Ook zin in de lekkerste Griekse mezes? Zorg dat je tijdens je vakantie een Griekse avond mee maakt in oud-Chersonissos waar de borden je om de oren zullen vliegen tijdens het nuttigen van de lekkerste souvlaki en Tzatziki.
Chatter