Last van een kater? Deze tips gaan jou helpen!

Avondje net iets te veel drankjes gedronken? Het gebeurt bijna iedereen wel eens. Het is alleen super vervelend en vet zonde van je vakantie. Dus hierbij de ultieme tips die wél helpen tegen jouw kater zodat je er de rest van de vakantie weer vol tegen aan kan.

1. Ibuprofen

Neem een ibuprofennetje (geen paracetamol, dit heeft gezondheidsrisico’s) om hoofdpijn te verminderen.

2. Ontbijtje met eitje

We kunnen het bijna een magisch ontbijtje noemen, want een ontbijtje met ei doet wonderen! Je gaat je hier veel fitter door voelen. Vergeet ook niet om genoeg zout op je eitje te doen, dit helpt je lichaam namelijk met het vasthouden van vocht.

3. Slapen

Zet die wekker maar uit want slapen werkt het beste tegen een kater. Als je toch wakker wordt ga je lekker tukken aan het zwembad of op een ligbedje op het strand

4. Douchen

Neem een lekkere douche of zoek verkoeling in het zwembad. Hierdoor voel je je meteen een stuk frisser.

5. Sex

Hierbij geven we je een goed excuus. Alvast graag gedaan. Maar naast dat werkt het ook nog eens heel goed. Als je sex hebt wordt namelijk het hormoon oxytocine aangemaakt. Door dit hormoon heb je minder pijn en ga je je beter voelen.

6. Veel water, sappies en een cola’tje

Stay hydrated! Drink vooral lekker veel water en sapjes. Maar ook een cola werkt super! Cola vermindert namelijk misselijkheid. Het beste is om aan je cola water of suiker toe te voegen, hierdoor gaat de prik eruit. En dat is beter voor je buik.

7. Volkoren producten en fruit

Eet verder heel de dag volkoren producten (brood, pasta, rijst, wafels, crackers) en fruit. Fruit vult de vitamientjes aan en volkoren producten helpen je lichaam herstellen.

8. Buitenlucht

Ga lekker aan het zwembad liggen of pak een dagje strand. Genoeg frisse lucht is een must met een kater!

breathe tv land GIF by nobodies.

9. Beweging

Een beetje beweging kan ook zeker geen kwaad. Loop eventjes naar het strand of loop een rondje door het dorp. Zo wordt je weer een beetje wakker en pak je ook meteen die frisse lucht mee. Die dansjes (en drankjes) kan je beter nog even overslaan.

10. Tot slot; het ultieme katerontbijt (zelfs beter dat ontbijtje met eitje)

Als ontbijtje kan je het beste een glas water nemen met een glas sap. Een eitje erbij en wat geroosterd brood met honing. Neem daarna nog even iets van fruit en je bent weer helemaal fris en fruitig (hopelijk). In dit eten en drinken zitten namelijk stoffen die je lichaam te kort komt door de alcohol. Zodra je deze stoffen weer aanvult zal je je beter voelen.

Dus kom dat bedje uit als je wakker bent geworden. En party hard de rest van je vakantie!!

Chatter