Interview met Giel de Winter

Je kent Giel de Winter van het YouTube kanaal StukTV en laten we eerlijk zijn; hij is een behoorlijke eindbaas! Onder zijn leiding is StukTV in een tijdsbestek van 7 jaar gegroeid naar een YouTube kanaal met 2,3 miljoen subscribers. Oftewel: één van de grootste YouTube-kanalen van ons land! Bij GOGO kennen wij Giel niet alleen van YouTube maar ook als reisleider.

JA, ECHT WAAR! GIEL HEEFT VOOR GOGO ALS REISLEIDER
IN ALBUFEIRA GEWERKT!

Giel, hoe oud ben je? En waar kom je vandaan?
Ik ben 29 jaar en ben geboren in Nijmegen. Van jongs af aan woon ik al in Uden en dat is mijn veilige thuishaven met mijn vrienden, familie en vriendin. Ik woon dus al hele mijn leven in het prachtige Brabant.

Wanneer en waar heb je voor GOGO gewerkt?
Ik heb één zomer voor GOGO jongerenreizen gewerkt in Albufeira, Portugal. Wat een te gekke plek en zomer was dat zeg. Maar het jaartal weet ik niet meer haha, het is inmiddels alweer een tijdje geleden.

Waarom ben je ooit gaan werken als reisleider?
Ik wilde mezelf verbeteren in de vorm van presenteren. Ik deed op dat moment een presentatieopleiding in Hilversum. Die gaven aan dat werken als reisleider altijd goed is voor je persoonlijke ontwikkeling. Op zo’n
vakantiebestemming moet je alle gasten ontvangen, een welkomspraatje houden, kroegentochten organiseren en 24/7 voor ze klaar staan en nog veel meer. Als reisleider heb ik mijn presentatie skills echt kunnen verbeteren en dat had ik echt nodig en heeft me uiteindelijk ver gebracht!

Wat vond jij het leukste aan reisleider zijn?
Het contact met gasten vond ik altijd geweldig. Je bent het gezicht van het merk GOGO en ze komen daardoor altijd naar je toe voor een gezellig praatje of met vragen. Dat moment blijft altijd het leukste. Tevens genoot ik van de stress in het hoogseizoen. Daar moet je natuurlijk tegenkunnen, maar is wel echt een heerlijk gevoel. Tot slot vond ik het altijd erg mooi om te zien hoe duizenden GOGO-gasten helemaal losgingen op een van onze
feestjes. Het gevoel dat jij een kleine bijdrage hebt kunnen leveren aan de vakantie die de gasten nooit meer vergeten, wauw!

Wat is het gekste wat je ooit als reisleider hebt meegemaakt?
Een groepje jongeren had in de nacht alle afvoeren afgeplakt en alle kranen opengedraaid. Op dat moment werd ik gebeld en moest ik mijn bed uit…Het appartement leek meer op een tropisch zwemparadijs. Het stond helemaal vol met water en de eigenaar was woedend. Wat natuurlijk ook wel logisch was. De jongeren hebben uiteraard hun vakantie per direct moeten beëindigen en ik heb een schoonmaakploeg moeten regelen. Dat was een kort nachtje…

Wat is het gekste wat jij ooit hebt gedaan als reisleider?
Ik heb een hele leuke avond gehad met twee (bar) vrouwen haha. Dat is toch ook een gekke ervaring? Laten we eerlijk zijn, ik ben ook wel altijd in voor een feestje…

Wat heb je geleerd van jouw tijd als reisleider?
Naast het verbeteren van mijn presentatie skills heb ik geleerd om steviger in mijn schoenen te staan. Want het is hard werken en er gebeurt van
alles.

Je bent natuurlijk bekend van StukTV, was je daar al mee bezig tijdens je periode als reisleider?
Yes, ik had het idee van StukTV al liggen maar mijn presentatie skills waren nog niet top. Daarom ben ik de presentatie opleiding gaan doen in Hilversum en uiteindelijk terecht gekomen bij GOGO als reisleider.

En wat doe je het liefst na een drukke dag werken?
Sporten en gamen zijn de beste meditaties in een stressvolle periode voor mij.

Chatter