De 10 grootste ergernissen in het vliegtuig

De 10 grootste ergernissen in het vliegtuig

Eindelijk, vakantie! Iets waar je al lang naar uit hebt gekeken. Maar de reis naar je zonnige bestemming is niet altijd even leuk.. Huilende kinderen, lange rijen en vervolgens prop je jezelf in een krappe vliegtuigstoel. Herkenbaar, anyone? Maar wat zijn de ergste irritaties ooit? Wij zetten er tien voor je op een rijtje. Herken jij ze?

 1. De gate is open, rennen!
  Als het boarden begint heb je altijd mensen die zo snel mogelijk opstaan en in de gigantische rij gaan staan. Dit is nergens voor nodig. Je kan net zo goed nog even lekker blijven zitten tot de rij korter is. Het vliegtuig gaat echt niet eerder weg.
 2. Deo’tje?
  Niets is erger dan in iemand ander zijn zweetlucht te zitten. En dat voor een aantal uur, ieuw! Als dit toevallig je buurman of buurvrouw is, duurt de vlucht wel héél erg lang.
 3. Huilen, huilen
  Denk je heerlijk rustig aan je vakantie te beginnen, begint er een kind te huilen. Krijsende, schreeuwende en rondrennende kinderen ontkom je helaas ook niet aan. En als ze zich dan (in stilte) zitten te vervelen in hun stoel, is jouw stoel het nieuwe speeltje geworden. Schoppen maar! Uhm, hallo ouders?
 4. Middelste stoel
  Daar zit je dan. Je stoel ingewijd, boekje en telefoon geïnstalleerd, kom je erachter dat de buurvrouw het armsteuntje al heeft ingepikt. Zit je in het midden? Wees dan snel, voordat de andere kant ook weg is.
 5. Mag het wat zachter alsjeblieft?
  Niks is zo irritant als je lekker een dutje wil doen en er mensen keihard een gesprek gaan voeren over hoe leuk dat feestje was vorige week. Een goedkope vlucht vertrekt vaak in de vroege uurtjes. Mag ik even bijslapen please?

 6. Van voor naar achter
  Over een dutje doen gesproken, prima hoor. Maar vraag het eerst even aan de persoon achter je, voordat je die stoel naar achter schiet. Argg!

 7. Haast
  Je zou denken dat iedereen relaxed aankomt op de bestemming. Niets is minder waar. Iedereen moet zo snel mogelijk uit het vliegtuig. Zodra het lampje van de riemen dooft, schiet iedereen op om de koffers te pakken. Half rechtop staand wachten de mensen tot ze het vliegtuig kunnen verlaten. De deur is nog niet eens open. Geduld is een schone zaak mensen, geduld.

 8. Opbergruimte
  Je bent keurig op tijd, sluit rustig aan in de rij en plaatst je koffertje in de opbergruimte in het vliegtuig. Komt er vervolgens iemand aanlopen (veel te laat) met een koffer, laptoptas en shopper, om deze bij jou spullen te proppen. Ha buurman, denk je dan. Nee hoor, loopt tien rijen door om daar vervolgens te gaan zitten.
 9. Zwakke blaas
  Hoop je wat slaap in te halen, moet de persoon bij het raam om de tien minuten naar de wc.
 10. Zwakke maag
  Last but not least, de ergste en vervelendste actie ooit. Je medepassagier die het papieren zakje moet gebruiken voor de maaginhoud. De lucht die hierbij vrij komt is niet uit te houden. Frisse lucht komt de cabine ook niet in helaas, waardoor er een kettingreactie ontstaat. Omg, help!
Chatter