Apps: De 6 fotobewerkingsapps voor een perfecte instagram feed!

We weten allemaal dat een perfecte foto op Instagram daar niet vanzelf verschijnt. Er gaat een hele hoop gesleutel aan vooraf. Met deze 6 handige bewerking apps, heb jij je foto’s binnen no-time als een pro bewerkt. Tijd om jouw Insta feed eens een goede touch te geven deze zomer.

 • Snapseed
  Dit is dé perfecte app voor het faken van wat extra belichting. Heb eindelijk een foto waar je leuk op staat, maar zie je je gezicht amper omdat de foto in de avond is genomen. Gebruik dan deze app. Met de tools ‘afstellen’ en ‘selectief’ lijkt het net alsof de foto gewoon overdag is gemaakt. Daarnaast hebben ze de tool ‘egaliseren’ om wat oneffenheden in je gezicht weg te werken en nog veel meer handige bewerk-tools.
  Snapseed is een gratis app en is verkrijgbaar voor iOS en Android.
Snapseed

 

 

 • VSCO
  Ja, volgens mij weet niemand precies hoe we deze naam nou uitspreken maar we weten wel dat deze app een echte must-have is voor je Insta foto’s. Deze app heeft veel verschillende, mooie filters voor over je foto’s. Eens wat anders dan de standaard filters van Instagram zelf, die iedereen gebruikt. Op VSCO kan je ook zelf instellen hoe duidelijk je de filter op je foto wilt laten zien.Tip: Houd de store in de app in de gaten. Af en toe zijn filters die je normaal moet betalen gratis door een actie. VSCO is een gratis app en is verkrijgbaar voor iOS en Android.

 

 

 • Unum
  Met deze handige app bewerk je niet je foto’s, maar je Insta feed. Met de app richt je je Insta feed in zoals jij dat wilt. Bekijk hoe een foto in je feed staat, zonder dat deze daadwerkelijk op Instagram staat. Past de foto er echt niet tussen? Dan post je hem gewoon niet op Insta. Of twijfel je of een foto uit je feed weg moet? Verberg hem met Unum zonder dat je foto van Insta wordt verwijderd.
  Unum is een gratis app en is verkrijgbaar voor iOS en Android.

 

 • Instasize
  Weet je nog toen iedereen witte randjes om hen Insta foto’s deed? Nu doe je dat al lang niet meer. Maar een rand om je foto’s is soms nog weleens handig. Bijvoorbeeld voor je Whatsapp profiel foto. In plaats van een witte of zwarte rand, heb je bij deze app ook de mogelijkheid om de foto wazig als achtergrond te gebruiken. Instasize is een gratis app en is verkrijgbaar voor iOS en Android.

 

 • Huji Cam
  Deze app zal je in het begin een beetje in verwarringen brengen. Wanneer je de app opent lijkt het namelijk op een oud wegwerp toestel. Ja die ene waarvan 80% van je foto’s mislukt waren en een rare belichting hadden. En dat laatste hebben de foto’s die je maakt met deze app dus ook. Rechtsboven in het scherm zie je het piepkleine stukje lens waar je door heen kijkt. Dat is eens wat anders dan je hele beeldscherm. Door op de knop te klikken, word je foto ‘ontwikkeld’. Je foto heeft een wazige kleur, een licht streep of zelfs een datum op de foto staan. De perfecte app voor je old skool Insta feed.
  Huji cam is een gratis app en is verkrijgbaar voor iOS en Android.

 

 • Afterlight 2
  Deze app zit vol met leuke effecten voor je foto. Van felle kleuren, 3D effecten, lichtinvallen, vintage. Maar de app heeft ook frames voor je foto en teksten om toe te voegen en nog veel meer. Deze app kost wel wat geld maar is de perfecte app voor het bewerken van je Insta foto’s.
  Afterlight 2 kost €3,49 en is verkrijgbaar voor iOS en Android.

Chatter