Zakynthos – TO DO

Zakynthos – TO DO

Wil jij op jongerenvakantie niets liever dan een langgerekt zandstrand, felblauw water, bijzondere natuur en ontelbaar veel barretjes en clubs op de Barstreet? Dan is Laganas helemaal de bestemming voor jou en je partycrew. Zodra de neon verlichting aanknippert op de Barstreet weet je: it’s time to party! …Als je eindelijk een keuze voor een cocktail hebt kunnen maken tenminste!

Nog meer redenen nodig? Zakynthos heeft het hagelwitte strand Navaigo Beach met het oude scheepswrak, een felblauwe zee om met je snorkel te verkennen en een chille eilandvibe met alle gezelligheid die daarbij horen. Dikke kans dat je hier trouwens de beroemde Caretta-Caretta schildpad spot, want ook die voelt zich hier helemaal thuis.

De 6 dingen die je moet doen als je op Zakynthos bent:

 1. Spot de Caretta-Caretta schildpad
  Vaar op je eigen bootje naar Marathonisi Island tijdens de Seasafari. Marathonisi is een klein eilandje ten zuiden van Zakynthos, in de baai van Laganas. Het eiland wordt ook ‘schildpaddeneiland’ genoemd. Op het zandstrand komen in de zomernachten de schilpadden hun eieren leggen. Aan de andere kant van het eiland vind je mooie grotten waar je kunt zwemmen.
 2. Eet Frikania
  Nee geen frikandel maar de Frikania, een typisch Zakynthisch nagerecht gemaakt van toast, gedrenkt in suikersiroop met een laagje vanillecréme en slagroom.
 3. Spot het wereld beroemde schipwreck beach
  In een baai, omringd door door ruige kalksteenkliffen en azuurblauw water ligt het meest gefotografeerde zandstrand van Zakynthos: Shipwreck Beach. Ook wel bekend als Navagio Beach. Het hagelwitte zand steekt nog witter af tegen het felblauwe water en het aangespoelde scheepswrak in het midden van het strand trekt direct je aandacht. Als je er toch bent zorg dat je het uitkijkpunt niet mist want het uitzicht is EPIC! Je moet wel een stukje wandelen en geen hoogtevrees hebben 😉.
 4. Ga mee op Beachday
  Het prachtige eiland vanaf het exclusieve strand bekijken en tegelijkertijd bruin bakken. No worries, alleen maar chillen in de zon! Voor de echte rebellen onder ons, liggen de flying fish en de banaan klaar!
 5. Champagne poolparty
  It’s time to party! Zon, coole DJ’S, lekkere champagne en natuurlijk een zwembad om in te duiken! Dit feestje wil je zeker niet missen! Inclusief 1 fles champagne per persoon, cheers!
 6. Eet traditionele Griekse gerechten
  De Grieken weten wat lekker eten is. Een aantal heerlijke klassiekers die je moet proeven: Griekse Salade, Pita Gyros, Moussaka, Tzatziki, Spanakopita, Dolmadakia en voor de vleesliefhebbers de heerlijke mixed grill!

Wil jij naar Lagana, Zakynthos? Check het aanbod dan hier.

Chatter